Skijaški Klub Ski Art Užice

Skijaški Klub Ski Art Užice - Klub rekreativaca, reprezentativaca, Državnih Prvaka i Olimpijaca 
Ski Art Užice , od svog osnivanja 90-ih godina, klub je koji aktivno, profesionalno i uspešno radi sa svim uzrasnim kategorijama skijaša. Od kluba koji je svoje aktivnosti započeo na stazama Zlatibora i Tornika, postao je klub prvih reprezentativaca iz ovog dela Srbije, Prvaka Države ali i Olimpijaca.

Ostvarivanjem A Olimpijske norme i učešćem na Olimpijskim Igrama u Torinu 2006. i Vankuveru 2010, takmičarka Kluba , Marija Trmčić i njen trener Zoran Trmčić , dokazali su Ski Art može da parira klubovima iz poznatih svetskih skijaških centara.

Pod imenom Ski Art-a skijali su na nacionalnim i međunarodnim trkama i mnogi drugi takmičari, među kojima izdvajamo reprezentativce : Milicu Arsenijević, Nevenu Stamatović, Ljiljanu Kostić, Nevenu Plećević, Aleksandra Šušića, Lazara Novakovića, Stefana Miljkovića, Dušana Rangelova, Magdalenu Kecojević, Nevenu Trmčić. Deo naše ekipe bila je reprezentativka i Olimpijka Bosne i Hercegovine, Maja Klepić.

                   SKI KAMPOVI I SKI VRTIĆ


Uz Skijaški Klub deca školskog i predškolskog uzrasta, kroz različite programe, mogu pravilno naučiti da skijaju, usavršiti svoje skijaško umeće ili se priključiti takmičarskom programu Kluba. 
Kroz kampove Kluba, koje vode profesori sporta - sa adekvatnim licencama , deca prolaze obuku u grupama, formiranim u skladu sa njihovim znanjem, korigujući tehniku skijanja i učeći sva pravila ponašanja na stazi, čime na bezbedan način postaju bolji skijaši. 
Cilj Kluba jeste omasovljenje i promocija skijaškog sporta, stvaranje mase skijaša iz koje proizilaze novi takmičari, instruktori , treneri.
Kampovi se, već deset godina aktivno sprovode u ski centru Tornik, a po završetku zimske sezone nastavljaju se na glečerima u Austriji i Italiji. Tokom letnje sezone , pored skijanja, deca mogu posećivati i letnje kampove u Ski Art & Raft Rafting Kampu na reci Drini.